2016. július 29., péntek

Porcsinrózsa, 100 db / csomag - Jelenlegi ára: 200 Ft

A közkedvelt porcsinrózsa (Portulaca grandiflora) szinte minden kertben megtalálható, apró színes virágai júniustól szeptemberig folyamatosan nyílnak.
 
A porcsinfélék családjába tartozó egynyári dísznövény eredetileg Brazíliából származik. Ez a mindössze 10-15 cm magas dísznövény húsos vastag szárral és pozsgás levelekkel rendelkezik. Virágai rikító rózsaszín, sárga, és pink színekben pompáznak, amelyek varázslatos látványt nyújtanak a kertben nyáron, nemhiába, lett olyan népszerű házi kerti növény belőle.
Mivel igen jól bírja a szárasságot pozsgás levelei és szára miatt, akár sziklakertbe, vagy teraszra balkonládába is ültethetjük.
A szaporítás egyik legegyszerűbb módja a megvetés. A magokat már március elejétől vethetjük cserépbe, majd egy világos meleg helyiségben előnevelhetjük a palántákat.
A kikelt palántákat május végétől ültessük ki szabadföldb e, vagy ha nem neveltünk elő palántát, a magokat ekkor már a szabadföldbe is elvethetjük.
Amennyiben erkélyen vagy teraszon szeretnénk porcsinrózsát nevelni, a cserépbe, vagy ültető edénybe keverjünk a virágföldhöz homokot vagy perlitet, és a cserép aljára egy réteg vízelvezető drénréteget is készítsünk. mivel a porcsinrózsa szárasság tűrő, csak hosszabb szárasság esetén kell locsolni, és négyhetente egyszer az öntözővíz mellé adjunk egy kupak tápoldatot is.
Postázás a mindenkori postai díjszabás szerint előre utalás után.


Jelenlegi ára: 200 Ft
Az aukció vége: 2016-08-19 06:27 . Porcsinrózsa, 100 db / csomag - Jelenlegi ára: 200 Ft

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése