2019. április 27., szombat

I. VH-s relikvia a nyugati frontról Anvers (Antwerpen) – a VH. első napjaiból - Jelenlegi ára: 19 500 Ft


Korszak:
II. világháború
I. VH-s relikvia a nyugati frontról 
Anvers (Antwerpen) –  1914
I. VH-s 3, 7 cm-es C97/98 típusú Maxim légvédelmi gépágyúhüvelyből készített váza.
A tárgy érdekességei között említhető, hogy a világháború első hónapjaiból, az antwerpeni erőd ostromának idejéből származik, amelyben az osztrák-magyar hadsereg 30 és feles mozsarai is részt vettek.
Az ANVERS [a belgiumi Antwerpen francia neve] felirat szerint az emléktárgyat valószínűleg egy francia katona készíthette egy
német haditengerészeti légvédelmi gépágyúhüvelyből,
akitől aztán egy magyar katonához, tőle pedig végül Magyarországra került.  
Az eredeti lövedék a hüvelytalpon látható beütések értelmében a német Császári Haditengerészet(Kaiserliche Marine) részére készült a karlsruhei lőszergyárban, 1903 februárjában.
A haditengerészeti arzenálra a korona alatti M betű -12 h irányban -, valamint a hónapot jelző római II – es szám utal.  (A hadsereg részére készült lőszerek gyártási hónapját betűrövidítéssel jelezték.
Különleges ritkaság!!!
 
Az eladó további termékei
Kérem, csak az jelentkezzen, akinek tényleges vásárlási szándéka van. Amennyiben a vásárlás a nyertes aukció lezárást követő 3 napon belül nem történik meg, a tárgyat újraindítom, és negatív értékelést adok. A megnyert tételt az átutalás beérkezését követően, legkésőbb a 3. munkanapon postára adom.
 


Jelenlegi ára: 19 500 Ft
Az aukció vége: 2019-05-18 22:52 .

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése