2019. december 31., kedd

Légpuska,légfegyver,FÉG LP-2-LÁMPAGYÁR!!! - Jelenlegi ára: 35 000 Ft

Napjainkra egy valamire való ún. hagyományos, "csőletöréses" lgépuska ára 200eft környéki, ami használható is valamire-pl. céllövészetre.
Te vag a Fény az éjszakában-gyere dolgozz a Lámpagyárba"-énekelte P. Mobilos Schuszter Lóri a 80-as években is-holott a Lámpagyár egy korábbi , patinás gyár, volt, ami később FÉG-gé lett és nemcsak lámpákat gyártotthanem többek közt ezt a légfegyvert is!!! Ami egy csodálatos darab-min. 65 éves korára-mert annyi! (Ez a termék ebebn a formában 1953-tól gyártódott kb. 1958-igA képeken látható és állapotú légpuska, légfegyver. A FÉG1951-ben gyártotta -ill. kezdett el légfegyvert gyártani, az LP-1-es típussal, aminek az elsütése és kis energiája nem igazán váltotta be a felhasználók elképzeléseit, ezért átterveződött, mind lökethosszt , mind elsütést érintően. Igy született emg az LP-2, ami már egy teljesen más csőblokk-légtárvilla kiosztással gyártódott -elsütése pedig "kéttengelyesre" változott, aminek előhúzását és elsütőerejét  egy úgynevezett "csavarban csavaros" megoldással állítani lehetett. A légfegyvert ifjúsági légfegyvernek szánták, de természetesen a felnőttek számára is használható. Az aukció tárgya egy szépen "megvigyázott" és fegyvermesteer által jó 10 évvel ezelőtt felújíttatásra került a belső alkatrészeit illetően. Úgymint kapott egy vastag bőrdugatytútömítést és megfelelő új rugót is. Az elsütőszerkezetében amit cserélni kellett, azt cserélték, az eredmény pedig egy teljesen csőlógásmnetes, biztos zárolású légfegyver elett, a megengedett energiával, ami 168m/s-közel 7, 2J-0. 5grammos légfegyver lövedékkel mérve-ami 4, 5cal. 10 évig gyűjtemény tárgyát képezte használaton kívüli példány-vitrinlakóként élte napjait, mig most eladásra került. Érdekessége, hogy irányzékolása nem a megszokott egyszerű lemezrányzék, hanem talán  a FÉG48M "kispuskáé"ami egy precizebb állíthatóságot biztosító komolyabb darab.
Az aukcióra tétel előtt egy lőpróbának vetettem alá, vajon hogyan is műküdik. A nézőke alap beállítása a 15m-es táv kezdőpontja. Ennél közelebbi célokra való lövészet csak célpontáthelyezéssel(alácélzással" lehetséges, távolabbi pedig az irányzék tolócsúszkájának mozdításával-ennek osztása és célpontáthelyezési érték%osztás nem lett tesztelve, de a csúszka is működik.. A légfegyver halk, csendes  működésú, csak a lövedék becsapódási zaját lehet hallani, a fegyver működése-a beépített tömítésnek és megfelelő előfezsítettségű és működésű rugó miatt szinte zajtalan!. A lőlapon látható találatok a légfegyverrel való lövészetnek az eredményei-a lövedék egy egyszerű noname"tiger"(talán kínai)más nem volt itthon-a találatok pedig az én gyengelövész tudományom eredményei. A légfegyver-a hozzá "illeszkedő" lövedékkel(pl. RWS, JSb EE-4, 50-4, 51-4, 52-es lövedékkel sokkalta többre is képes lehet
A termék  a képeknek és a leírásnak 100%-ban megfelelel, mivel arról készült a fotó és a leírás is.. Privát -magán aukció!
Semmilyen más garanciát nem tudok vállalni a termékre-a vevő ezt licitjével tudomásul vette és elfogadta ill. megértette, hogy ezen az aukción nem élhet a vásárlástól való elállási jogával, mivel a termék használt, én pedig magán személy vagyok!!!! Mindenkit megkérek, hogy figyelmesen olvassa el a termékleírást, az ismerj +oldalamat is, mert aki ezekkel nem tud egyetérteni, azt kérem, hogy itt ne licitáljon!
Köszönöm a figyelmet

Jelenlegi ára: 35 000 Ft
Az aukció vége: 2020-01-09 17:05 .

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése