2021. április 29., csütörtök

Pógyor István és Dr. Teleki László gróf a KIE mártírsorsú vezetői (Dokumentumok és visszaemlékezések - Jelenlegi ára: 1

A könyv megvásárlása után automatikus e-mailt küldünk a részletekkel!
Hallgassatok ide ti vének ide figyeljen az ország minden lakója! Történt-e ilyen a ti időtökben, vagy őseitek idejében? Beszéljetek el ti fiaitoknak, fiaitok meg az ő fiaiknak, azok pedig a következő nemzedéknek!
Jóel próféta 1: 2-3.
A fenti bibliai parancshoz hasonló sok bibliai üzenet figyelmeztet arra, hogy ami a múltban, közelmúltban is megtörtént, arra emlékezni és emlékeztetni kötelességünk (Zsoltár 78: 1-8, Jeremiás 6: 16, Ezékiel 16: 60). Isteni parancsnak engedelmeskedünk, amikor ezzel a kötettel az elmúlt XX. században a Jóel által leírt eseményekhez hasonlókat élhettünk át. Az elmúlt két évezredben a keresztyének sokféle próbatételen mentek át. E próbatételek változatait éltük át a XX. században. Egy hatalmas nép (6. v. ) által képviselt idegen eszme okozott sok szenvedést a Krisztusban hívők sokaságának. Jóel azonban nemcsak a bajokat sorolja fel, hanem igyekszik bűnbánatra, népünkért való imádságra és szolgálatra buzdítani. Az az idős nemzedék, amelyik átélte az említett próbatételeket, kötelességének érzi, hogy megemlékezzék, és másokat is emlékeztessen azokra, akik áldozatai lettek ama fájdalmas időkben szolgálatuknak, amellyel fiatalok sokaságát igyekeztek Jézushoz vezetni, egyházunk és népünk hű gyermekeivé nevelni.
Az emlékezésben vannak, akik már előttünk jártak. Az egyik egy fiatal történész, M. Kiss Réka, aki Egy református per 1951- címmel feldolgozta a Pógyor István - Teleki László per anyagát, és folyóiratban közzétette. Az ő dolgozatát - Istennek hála - kiegészíti és egyben megerősíti egy katolikus magasrangú főpap, Ispánki Béla az 1987-ben kiadott könyvében megírtakkal.  


Jelenlegi ára: 1 800 Ft
Az aukció vége: 2021-04-30 11:23 .

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése